tiistai 28. huhtikuuta 2009

Lelu vai puhelin?

Mulla oli viikonloppuna iPhone testattavana työpaikalta. Pakko se oli saada testikäyttöön kun siihen oli mahdollisuus. Tarvitsisin uuden puhelimen joten ajattelin myös että kapistus voisi olla potentiaalinen vaihtoehto uudeksi kapulaksi. Puhelin on hieno ja nykyaikainen varustettuna lähes kaikilla herkuilla. On nettiä, karttaa, iPod yms.. Käytännössä puhelin on myös pieni tietokone. Olisihan se aika rouheeta bloggailla iPhonella ;)







Aluksi puhelin tuntui todella omituiselta. Tuli sellainen fiilis että eihän sillä osaa soittaa tai lähettää viestiä :D Nettiin ja iPod toimintoihin pääsi käsiksi kuitenkin todella helposti. Iso kirkas näyttö ja qwerty näppäimistö loivat oman tunnelmansa ja helppouden. Kosketusnäytöllä tekstarin kirjoittaminen on hieman haastavaa mutta yllättävän nopeasti siihen tottui. Kosketusnäyttö on rakennettu hienosti koska näyttöä ei tarvitse "hakata", pieni painallus riittää.



Puhelin tosi upea, hieno ja siinä on sitä jotain. En kuitenkaan ole varma onko se lelu vai puhelin tai molempia? :) Hyvä laite ja varmasti ajaa asiansa, joudun kuitenkin vielä harkitsemaan kyseisen laitteen hankkimista. Toisaalta, miksi en hankkisi tuota koska haluaisin nimenomaan 3G:n, ison näytön ja sellaisen jolla voisi oikeasti surffata netissä. iPhone edustaa aika uutta teknologiaa ja opiskelenhan teknistä alaa joten pitäähän laitteiden olla sen mukaiset ;) Hieman kirpaisee vain se että olen aina ollut Nokialle uskollinen. No kerranhan se kirpaisee kun merkkiä vaihtaa. Valitettavasti Nokian vastaavanalainen kosketusnäyttö puhelin ei herätä minussa niin isoa innokkuutta kuin iPhone.




Suomesta iPhonea saa valkoisena ja mustana. Itse ottaisin kaikista mieluiten pinkin mutta sekään ei ole ongelma jos näkee vaivaa. Jenkeistä voi tilata vaikka minkälaisia kuoria puhelimeen. Vaihtaminen ei vain suju itse, mutta katsotaan. Musta olisi tyylikäs ja valkoinen ihana mutta valkoisessa naarmut näkyisivät heti. Sitten kun olen tehnyt päätöksen puhelimen hankkimisesta tulee ongelma väristä :D

Oletko testaillut iPhonea? Mitä mieltä olet yleisesti iPhonesta?

Kuvat:
http://images.teamsugar.com/files/upl1/8/89464/31_2008/sms.jpg
http://www.thatsabsurd.net/www/wp-content/uploads/2008/06/3g_apple_iphone_black.jpg
http://www.crunchgear.com/wp-content/uploads/iphone-5up-small.jpg

9 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mä voin tuoda sulle Nykistä pinkit kuoret. :D

Jenni kirjoitti...

vitsi mä haluan kokeilla iphonea! :D

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuohon olemassa joku tikku, jolla noita näppäinten kohtia näpytellään? Miten tuohon sormet osuu, kun eikös se ole aika pieni kuitenkin? Puoliskolla on sellainen Samsung, joka näyttää lähinnä taskulaskimelta ja näppäimet on niin pienet, että minullakin oli vaikeuksia kirjoittaa sillä, entä sitten miehellä... Oppinut kai kuitenkin kun tykkää ja ilmainenhan se on, kun on firman puhelin. :p

Paraskin tietysti sanomaan näppäimistöstä, kun just viikonloppuna yksi kysyi multa, miten voin osata käyttää kännyni näppäimiä kun ne eivät ole koholla. Olen kyllä itsekin tykästynyt Samsungiin. Pinkkikin kun vielä on. ;)

Marengin elämää kirjoitti...

Mun mielestä paras on peruspuhelin jolla voi soittaa ja laittaa tekstareita. Muuhun en puhelinta tarvii ;)

Milla kirjoitti...

Yhdyn yllä olevaan kommenttiin. Mulle se tekniikan käyttö on muutenkin niin vaikeaa;) Nykyisessä puhelimessani on kuuleman mukaan kaikkia hienoja juttuja, mutta en miä sellasta osaa käytää. Tekstaaminen ja soittaminen sujuu ja sillä hyvä:)

Reetta kirjoitti...

Dreamer Kaye: Jes! :)

jenni: suosittelen testaamista :)

Tiia: Tikkua ei tule mukana mutta en tiedä onko lisälaitteena saatavilla. Tuo on yllättävän iso näytöltään ja tekstarin kirjoittaminen oli yllättävän helppoa. Vastaava Nokialainen on mun mielestä paljon hankalampi ja toisaalta tottumiskysymys varmaan aika pitkälti myös. Oon itsekein zoomaillut Samsungin puhelimia viime aikoina koska niillä on pinkkejä mitkä houkuttelee :D

Marengin elämää: Niin tuo on ihan totta. Ajattelin pitkään noin mutta nyt on pikku hiljaa innostus noussut iPhonen myötä muunlaisiin kapuloihin. En oikein itsekään tiedä että tarviinko kuitenkaan tuollaista monitoimilaitetta. Houkutteleva se silti on :)

Milla: Niin ja sehän on puhelimen päätarkoitus. Nettiin pääsee tietokoneella :)

Anonyymi kirjoitti...

Voin kyllä suositella tuota Samsungin pinkkiä Soul b:tä. Naiset on kovasti kehuneet sen ulkonäköäkin. ;) 3 megan kamera riittää "hätäkäyttöön" ihan hyvin, eikä puhelimessa ole sinänsä mitään kikkailuja liikaa. Kuvatkin saa kätevästi ohjelman ja usb-kaapelin avulla koneelle. Vähän aikaa meni totutellessa logiikkaan, mutta en antaisi pois. Verkkokauppa.comista tilasin omani. Oli muistaakseni halvin siellä.

Iris kirjoitti...

Minulla on I-phone ja voin sanoa että se on uskomattoman huono!

Tekstiviestit menee aina ohan päin honkia, verkkoyhteys ei aina toimi ja akkua ei voi vaihtaa eli kun se menee rikki tai on elänyt aikansa, voi heittää puhelimen roskiin... ellet halua lähettää sitä Amerikkaan (joka taasen maksaa saman verran kun uusi puhelin)

Reetta kirjoitti...

Tiia: Täytyykin tutustua paremmin :)

Iris: Tää on vähän jännä juttu kun joillakin iPhone toimii ihanasti ja joillakin on paljon ongelmia.. Harmi. Nyt tulee oikeesti vaikeus siinä että haluanko sen vai en..