sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Pieni projekti

Olen jo jonkun aikaa metsästänyt täydellistä vaaleanpunaista neuletakkia. Sellaista sopivaa ei oikein ole tullut missään vastaan. Tällä hetkellä neulon vaaleanpunaista takkia mutta siitä tulee sen verran lämmin versio että kyseinen neule ei sovi joka paikkaan ja säähän. Nyt haluan myös hieman ohuemman version. Löytyminen on vain tuottanut hieman tuskaa joten päätin ratkaista ongelman tuunaamalla.

Photobucket


Valkoisia neuletakkeja on hieman helpommin saatavilla kuin lempiväriäni joten ajattelin sitten värjätä pesukonevärillä valkoisen vaaleanpunaiseksi. Nyt vain täytyy etsiä tämä valkoinen neuletakki. Olen kerran aikaisemmin värjännyt paidan ja siitä tuli oikein hyvä joten uskon tämän projektin onnistuvan. Ei muuta kun juoksemaan valkoisen neuletakin perässä!


Mitä mieltä olette ratkaisustani? Oletko sinä koskaan värjännyt vaatteita pesukonevärillä?

4 kommenttia:

Teea kirjoitti...

Minä värjään jatkuvasti!
Kaupoista kun ei läheskään aina löydä sitä väriä, mitä haluaa, niin pakkohan se on :)
Ja hyvin onnistuneita tuloksia on tullut. Värjään sekä uusia että vanhoja vaatteita. Vanhastakin vaatteesta saa monesti lähes uuden veroisen, kun vaihtaa kulahtaneen värin uuteen.
Ainoa vaan, että pitää aina muistaa mitkä vaatteet on värjännyt ennenkuin vaatteet heittää pesukoneeseen. Sitä väriä kun irtoaa pesussa, niin vahinkoja voi sattua. Muutaman kerran olen vahingossa heittänyt aiemmin värjätyn vaatteen pesukoneeseen parin hieman vaaleamman vaatteen kanssa, jotka ovat sitten värjääntyneet siinä samassa.
Onneksi sain ne vaatteet pelastettua värjäämällä ne :)
(toki olisin voinut kokeilla värinpoistoa, mutta ne olivatkin jo uuden värin tarpeessa, joten siksi värjäsin ne)

Reetta kirjoitti...

Teea: Kivaa että on muitakin jotka haluavat tuunata vaatteita. Tosin pitää olla tarkkana aina värjäyksien kanssa että välttäisi mahdolliset katastrofit. Aion tästä lähtien harrastaa tätä enemmänkin jos on tarpeen :)

Naily kirjoitti...

Minullakin on aika paljon värjäyskokemuksia. Sinisiä ja punaisia vaatteita olen violeteiksi joskus tuunannut. En tosin muista onko käytössä näistä juuri mikään. Yhdet punaiset kaprit värjäsin juuri violeteiksi, mutta pitää katsoa miten ne sopivat. Aiemmin en niitä tykännyt käyttää ja olen tainnut unohtaa kokeilla niitä päälle värjäyksen jälkeen. :D

Harmittavasti vaatteisiin vain tuppaa jäämään usein kohtia, joissa väriä on hieman enemmän. Näkyvät yleensä läheltä katsottuna selkeämmin. Olisiko vika väreissä vai vaatteissa?

Värjäsin viimeksi väärän paidan, kun oli tarkoitus värjätä eBaystä ostettu trikoopaita. Koneesta ottaessa aloin katsella, että mites se tältä näyttää. xD No, onneksi paita oli vanhempi eikä vahinkoa sattunut. Tosin tulos oli huono, koska kulumat tulivat näkyviin eli roskiin meni. Oma moka. :p

Reetta kirjoitti...

Tiia: Vaarana on tietty se että voi tulla väri vahvemapana johonkin kohtaan. Siksi yritänkin välttää tilanteen ja ostan täysin uuden paidan minkä värjään joten ehkä vaara on pienempi. Tai sitten ei :D

Hei katso seuraavalla kerralla kaksi tai kolme kertaa että onko värjäyksessa varmasti oikea paita ;)